Bergstraat Neede

Gepubliceerd op 31 januari 2020

De Bergstraat in Neede is een straat van 815 meter lang. Er staan ongeveer 120 woningen aan de weg. In 2020 wordt deze straat helemaal aangepakt.

Projectleider Henk-jan Onstein: “Het bestaande gemengde riool is erg slecht. Ook de bestrating is aan vervanging toe. De Bergstraat heeft geen aansluiting meer op de Rondweg en heeft daardoor een andere functie gekregen. Het is nu meer een wijkstraat.”

Vuilwaterriool en infiltratieriool

Het bestaande gemengde riool wordt vervangen door een vuilwaterriool en een infiltratieriool. De weg wordt op dit nieuwe infiltratieriool aangesloten. Ook de bewoners wordt gevraagd aan de voorkant van hun woning het regenwater af te koppelen zodat regenwater terecht komt in het infiltratieriool.

Dit infiltratieriool is aangesloten op het transportriool dat al in de Borculoseweg ligt. Dit transportriool gaat via de Leeuwerikstraat naar de Hofmaatvijvers. Hiermee wordt ook het probleem met te weinig doorstroming in de vijvers opgelost.

schetsontwerp bergstraat
Schetsontwerp Bergstraat in Neede

Samen met de bewoners

Samen met bewoners van de Bergstraat worden schetsontwerpen gemaakt. Het gaat daarbij over parkeren, wegindeling, snelheid, bomen en ander groen. Hierboven een van de mogelijke wegprofielen.