Maquette Levende tuin in hal gemeentehuis

Gepubliceerd op 23 januari 2020

We kunnen er niet omheen, ons klimaat verandert: hogere temperaturen, heftigere regenbuien en kans op droge zomers. Daarom is het belangrijk om ook zelf maatregelen te treffen in en om ons huis. Maar hoe doe je dat nou?

Ter inspiratie staat tot en met 14 februari 2020 de maquette ‘Levende tuin’ in de hal van het gemeentehuis in Hengelo. In deze maquette zie je hoe een levende tuin eruit ziet en hoe deze bij kan dragen aan een prettig leefklimaat. Voor jezelf, je omgeving en voor de planten en dieren in uw tuin.

maquette

De Versteende Tuin

Aan de ene kant van de maquette zie je de versteende tuin. Een versteende tuin kan veel water in korte tijd moeilijker afvoeren. Er ontstaat wateroverlast. Als het lang droog is, wordt het onaangenaam warm.

De Levende Tuin

Aan de andere kant zie je de levende tuin. Hier is aandacht voor groen en water. Groen draagt bij aan een fijne leefomgeving en onze gezondheid. Goed omgaan met regenwater zorgt voor minder wateroverlast en onnodig gebruik van drinkwater voor sproeien van de tuin.

Samen vergroenen

De gemeente Bronckhorst en Waterschap Rijn en IJssel werken samen hard aan het vergroenen van de bebouwde omgeving. Maar dat kunnen we niet zonder jou als inwoner! Draag jij ook een steentje bij aan een prettige woonomgeving? Kom inspiratie opdoen in het gemeentehuis!