Interview wethouder Gemma Tiedink

Gepubliceerd op 30 november 2019

De Liemerse gemeenten Duiven, Zevenaar en Westervoort waren de eerste gemeenten die juni 2018 aanhaakten bij Weet van Water. Wethouder Gemma Tiedink van de gemeente Duiven legt uit waarom zij voor Weet van Water hebben gekozen.

Gemma Tiedink
Wethouder Gemma Tiedink

“Weet van Water pakken we als Liemerse gemeenten gezamenlijk op, samen met het waterschap. Dat is heel waardevol. Ons gezamenlijke doel is het waterbewustzijn vergroten. Ik vind het belangrijk dat we via deze campagne de inwoners bewust laten worden wat ze zelf kunnen doen, in eigen tuin of park.

Gewenste ontwikkeling

Elke gemeente heeft enthousiaste inwoners die de klimaatthema’s belangrijk vinden. Stel campagnematerialen ter beschikking en ondersteun hen waar mogelijk. Laat ook hen het verhaal vertellen.

Boodschap aan gemeenten

Als gemeenten zijn we allemaal met dezelfde dingen bezig. We kunnen dan allemaal een aparte campagne gaan opzetten, maar waarom niet in gezamenlijkheid? Met ruimte voor lokale verschillen. En die ruimte biedt Weet van Water. We kunnen van elkaar leren. En sommige dingen juist samen oppakken om de krachten te bundelen.

Plannen voor 2020

We gaan in Groessen de riolering vervangen en de straten opnieuw inrichten. Met Weet van Water kunnen we hierop inspelen en extra aandacht voor watervriendelijke tuinen vragen.”

Meer informatie over de Liemerse klimaatprojecten vindt u op de pagina Liemers weet van water.