Hohohoogwater

Gepubliceerd op 2 december 2019

In de week van 25 januari 2020 is het 25 jaar geleden dat meer dan 250.000 mensen huis en haard achterlieten vanwege de extreem hoge waterstanden van de Rijn, Maas en Waal. Het was de grootste evacuatie in de Nederlandse naoorlogse geschiedenis.

Ondertussen is er ongelofelijk veel werk verricht om de rivierengebieden veiliger te maken.  Door de aanleg van dijken én de rivier ruimte te geven. Maar we hebben nog een flinke opgave om ons land ook veilig te houden voor de toekomst.

Daarom dus deze hoogwaterweek!

Achtergrondbeeld Waterproat

Lezingen

Op verschillende plekken in het gebied geven we lezingen over waterveiligheid. Binnenkort vertellen we u precies wanneer en op welke plek.

Expositie Tuindorp

De heemkundekring Rijnwaarden organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 februari 2020 een expositie over het hoogwater. Locatie: Buurthuis Tuindorp. Kom kijken én praten.

Klimaatlessen

Voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs verzorgen we klimaatlessen met als thema hoogwater. Je kunt je online inschrijven.

Dijkie

Welke dijk beschermt jou?! Maak een dijkie (een selfie op de dijk) en post je foto via Instagram, Facebook of Twitter met #hohohoogwater.

Wat weet jij nog?

Was jij erbij in 1995? Heb je nog mooie beelden? Deel het met ons!  Mail ons op communicatie@wrij.nl