Klimaatatlas


Het klimaat verandert wereldwijd en dus óók in jouw omgeving. Wat gaat er dan veranderen? Het wordt natter, heter én droger!  Op deze pagina zie je welke klimaateffecten we in 2050 verwachten in jouw buurt als we niets doen.

Waar kun je droogte, wateroverlast en hittestress (problemen die onstaan in stedelijk gebied als gevolg van warmte, kan in steden oplopen tot 8 graden meer dan buiten de stad) verwachten in 2050? Om goed voorbereid te zijn op toekomstige weersextremen maakt het waterschap samen met gemeenten in haar gebied een klimaatatlas. Deze atlas laat zien waar we in 2050 de klimaateffecten  wateroverlast, overstroming, droogte en hitte kunnen verwachten als we niets doen. Op basis van de klimaatatlas gaan gemeenten samen met inwoners, bedrijven en andere betrokkenen aan de slag om er voor te zorgen dat ze in de toekomst voorbereid zijn op deze weersextremen.

Klimaatatlas per gemeente

Meer weten?

Wat kun je zelf doen?

regenton

Je kunt zelf veel doen om de klimaateffecten in jouw omgeving zo klein mogelijk te houden. Benieuwd naar wat jij kan doen in jouw huis, tuin en buurt?

Klimaatatlas Oost Nederland

Vis in drooggevallen Bielheimerbeek (Matthijs de Vos)

Wil je weten hoe het klimaat verandert in heel Oost-Nederland? Kijk dan op de Klimaatatlas Oost-Nederland via de link hieronder.

Meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.