Droog, droger, droogst

Gepubliceerd op 2 juli 2018

Het is droog en warm in Nederland. Heel droog. De Achterhoek is momenteel een van de droogste gebieden in Nederland. Lees de 5 tips om een warme en droge periode door te komen.

Check je Zwemwater

Niets zo lekker als verkoeling met dit weer. Zwem alleen op de officiële zwemwaterlocaties. Zeker nu het water verder opwarmt ligt het risico van blauwalg op de loer. Alleenop de officiële zwemlocaties wordt de waterkwaliteit regelmatig gecheckt. Je vind ze op www.zwemwater.nl

Spring niet van Bruggen

Springen van bruggen is levensgevaarlijk en daarom verboden. Je kunt niet zien wat er onder water ligt. Bovendien kan het water bij brugpijlers raar stromen. Wil je ergens vanaf springen? Ga naar een zwembad met een duikplank!

Verleg je Groene grens

Verleg je grens en accepteer een geel gazon. Bij droogte wordt je gazon dor en geel, maar je staat versteld hoe snel het weer bij trekt als het weer gaat regenen. De experts zijn het er over eens dat het sproeien van je gazon echt niet nodig is. Dit scheelt je veel tijd en veel water!

Wees zuinig met kraanwater

Eigenlijk geldt dit natuurlijk altijd. Bij aanhoudende droogte moeten de waterbedrijven een recordaantal liters water oppompen. Daarom adviseren de drinkwaterbedrijven wijs om te gaan met kraanwater, zeker tijdens de piekuren. Dus wil je de tuin sproeien of het zwembadje vullen, doe dat dan niet tijdens piekuren. Stel het wassen van de auto even uit.

Aan het werk in je tuin

Ok, als de warmte voorbij is dan... Ga zodra de temperatuur het toe laat aan de slag in je tuin. Haal die tegels uit je tuin en vervang ze door groen. Plant (in het juiste seizoen) schaduwrijke beplanting/ bomen.Zo zit je er bij de volgende hittegolf een stuk koeler bij. Volg de link voor meer watervriendelijke tuintips.