Groene Bloemenbuurtdag succesvol verlopen

Gepubliceerd op 31 mei 2021

Zaterdag 29 mei hebben bewoners de Groene Bloemenbuurtdag gevierd. Op een aantal plekken in de Bloemenbuurt gingen bewoners samen met de werkgroep Groen van de Wijk van de Toekomst aan de slag om de Bloemenbuurt groener en klimaatadaptiever te maken. Meer weten of meedoen? Stuur een mail naar wvdtbloemenbuurt@gmail.com

Bloemmengsel

Op verschillende plekken in de Rozenstraat strooiden bewoners uit de Bloemenbuurt met akkerland- grasland- en vlinderbloemmengsel. Over een paar weken hebben de anders zo saaie grasvelden een kleurig aanzicht en kunnen vlinder en bijen hun hart ophalen aan het nectar en stuifmeel in de bloemen. De gemeente Montferland leverde de stroken zaaiklaar op.

Foto zaterdag buurtbewoners zaaien bloemenmengsel

Ben je nou helemaal betegeld?!

Heb jij de bloemtegel al geplaatst? Alle bewoners van de Bloemenbuurt ontvingen vanuit ‘Montferland weet van water’ een bloemtegel met de oproep een tegel uit hun tuin te halen en de bloemtegel te plaatsen. Beetje zand erover en klaar. Heb jij het ook gedaan? Wij zijn benieuwd naar foto’s van het plaatsen van de tegel en over een aantal weken natuurlijk het resultaat! Stuur de foto naar wvdtbloemenbuurt@gmail.com of plaats hem op de fb pagina van de Bloemenbuurt.

Ontwerp bloempapier

Inspirerend minituintje

Aan de Polstraat staan 2 bakken om het verkeer wat af te remmen. Eén van de bloembakken is 29 mei door bewoners beplant met bloeiende planten (aantrekkelijk voor mens en insect) die goed tegen de droogte in de zomer kunnen. Komend jaar kunnen we genieten van geraniums, heleniums en hibiscus. De bak wordt beheerd door een aanwonende. Veel plezier ervan! Wil jij ook tuintips? Kijk dan op onze speciale pagina Tuintips.

Foto zaterdag bewoners zetten planten in bakken 2

Plantenasiel opent haar ‘deuren’

Na het succes van vorig jaar is het Plantenasiel terug in de Bloemenbuurt. De plek om planten die overblijven te brengen en te ruilen of om een gratis plantje te halen. Meer informatie over het Plantenasiel op de website van de Bloemenbuurt. Zelf een Plantenasiel in je voortuin? Graag! Stuur een mail naar wvdtbloemenbuurt@gmail.com

Foto zaterdag meisjes met kist planten