Kom naar de Open Dag Duiven

Gepubliceerd op 29 mei 2018

Wil je weten hoe afvalwater gezuiverd wordt, hoe plastic flesjes gerecycled worden of op de foto met een tractor of kraan? Kom dan naar de open dag die 4PET Recycling en Waterschap Rijn en IJssel organiseren op zaterdag 2 juni 2018. Locatie: bedrijventerrein InnoFase, Roelofshoeveweg 4 in Duiven.

4 PET plastic, flakes

Van 10 uur tot 16 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen bij de rioolwaterzuivering van het waterschap en 4PET Recycling. 4PET Recycling verwerkt statiegeldflessen tot nieuwe grondstof voor verpakkingsmaterialen van levensmiddelen. Ook kun je zien hoe 4PET, afvalverwerker AVR en het waterschap samenwerken door warmte, water en energie uit te wisselen.

Activiteiten voor jong en oud

Daarnaast zijn er volop activiteiten voor het hele gezin. Je kunt dijken bouwen, ontdekken welke diertjes er zoal leven onder water en kijken hoe hoog het water komt bij jou in de straat als de dijken breken. Je kunt klimmen op een klimwand en tips krijgen om je huis en tuin klimaatbestendiger te maken.

Verder zie je hoe we samenwerken aan water in jouw omgeving samen met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Buurbedrijf Suez laat met diverse vuilniswagens zien hoe zij zich bezig houden met recycling.

Uitrusten kan op het centrale festival terrein, waar ook een hapje, drankje en ijsje te verkrijgen is.

Toegang is gratis.

De rioolwaterzuivering Duiven/InnoFase zuivert het afvalwater van huishoudens en bedrijven van Arnhem (ten noorden van de Rijn), Velp, Rozendaal, Giesbeek, Lathum, Spijk, Tolkamer, Lobith, Herwen, Pannerden, Aerdt, Babberich, Loil, Nieuw-Dijk, Didam, Zevenaar, Loo, Groessen, Duiven en Westervoort. Het is daarmee de grootste zuivering in het werkgebied van het waterschap.

Meer info: www.opendagduiven.nl.