Leerlingen uit de Liemers leren over water

Gepubliceerd op 15 januari 2019

Een kleine 1000 leerlingen uit groep zeven en acht van basisscholen uit de gemeente Zevenaar, Duiven en Westervoort gaan in januari en februari op bezoek bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem. De eerste groep leerlingen van de St. Franciscusschool uit Babberich werd op dinsdag 15 januari 2019 hartelijk ontvangen bij aankomst.

Onder de vlag  ‘Weet van Water’ werken Gemeente Duiven, Westervoort, Zevenaar en  Waterschap Rijn en IJssel samen  om inwoners – jong en oud- bewuster te maken van hoe om te gaan met water in en om hun huis, het nut van water en te leren over bijvoorbeeld de gevaren van water of watertekort. Een van de initiatieven in de Liemers is het uitnodigen van alle groepen zeven en acht om een bezoek te brengen aan het Watermuseum in Arnhem. Op deze manier willen de Liemerse gemeenten en het waterschap  bij een grote groep kinderen het belang van water onder de aandacht brengen.

1e Liemerse school bezoekt watermuseum
De St. Franciscusschool uit Babberich bezocht als eerste het watermuseum. Er wordt vervoerssubsidie beschikbaar gesteld door Waterschap Rijn en IJssel en in samenwerking met Connexxion Tours

Het Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water. Kinderen gaan zelf aan de slag met proefjes en leren zo van alles over dijkbeheer, drinkwater en grondwater. Dat sluit perfect aan bij het doel van ‘Weet van Water’. De wethouders van de gemeenten sluiten in de komende weken aan bij een schoolbezoek om te zien hoe de leerlingen het museumbezoek ervaren.