Succesvol Berkelfestival 2019

Gepubliceerd op 29 augustus 2019

Afgelopen weekend heeft het Berkelfestival 2019 plaatsgevonden. Voor het tweede jaar op rij vierden we samen met de Duitse en Nederlandse gemeenten de Berkel. Op alle fronten was het een zeer succesvol en zonovergoten festival.

Hier küsst die Berkel unser Stadt

Vrijdag 23 augustus was de officiële opening voor een bomvol marktplein in Gescher. “Hier küsst die Berkel unser Stadt”, aldus de burgermeester van Gescher, Thomas Kerkhoff. Onze dijkgraaf Hein Pieper mocht in navolging van de minister-präsident van Nordrhein-Westfalen, Armin Laschet, een kort woordje doen. De bestuurders waren eensgezind over het belang van de Berkel als verbinding bij de grensoverschrijdende samenwerking.
aanwezigen buiten

Als eerste binnen

Zaterdag 24 augustus was de waterschapsboot de gedoodverfde tegenstander op de nu al traditionele raft-regatta op de Berkel. En natuurlijk heeft het waterschap de beker weer mee naar huis genomen.
regatta

Maak je eigen Kläranlage

Op zondag 25 augustus was het Berkelpark in Gescher omgetoverd tot een heus festivalterrein. De duizenden bezoekers hebben zich vermaakt bij diverse podia, met muziek en verhalen, kanoën, abseilen en een mega ‘Rutschbahn’ van de brandweer.  Weet van Water was ook aanwezig met de Weet van Water-bus. De meestal Duitse bezoekers waren zeer geïnteresseerd in het werk van het waterschap. De kinderen hebben zich prima vermaakt met onze watertafel, dijkentafel en het maken van een eigen ‘Kläranlage’.
In de Duitse krant

Tot volgend jaar!

Al met al een druk, maar prachtig Berkelfestival. Burgemeester van Oostrum heeft de ‘sleutel’ overgenomen, dus volgend jaar zien we elkaar weer op het Berkelfestival 2020 in Berkelland!