'Tegel eruit, boom erin' in maart in Westendorp en Heelweg van start

Gepubliceerd op 21 januari 2021

Op 17 maart 2021 gaan we vanuit 'Oude IJsselstreek weet van water' met de actie 'Tegel eruit, boom erin' bomen uitdelen in Westendorp en Heelweg. Omdat het op deze dag boomfeestdag is, ontvangen de basisscholen in de gemeente een gratis boom en nestkastjes voor hun schoolplein.

Een groene gemeente

We willen het groene karakter in de gemeente in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. Je kunt helpen door in jouw tuin ruimte te maken voor een boom. Bomen brengen de natuur in je omgeving tot leven. Ze maken onze gemeente groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer vast. Ze bieden kleine dieren en insecten voedsel en veiligheid. De boom krijg je van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte: ook jouw tuin draagt bij aan het groen.

Lijsterbes NIEUW
Lijsterbes, één van de bomen die je kunt kiezen

Ook meedoen?

Je kunt je niet meer aanmelden voor de bomenactie in Heelweg en Westendorp. Bekijk de speciale pagina over de bomenactie en zie wanneer jouw postcode aan de beurt is.

Automatisch bericht

Inwoners uit Westendorp en Heelweg met de postcodes 7054 en 7055 die zich hebben aangemeld voor de bomenactie krijgen hierover bericht vanuit de gemeente. Informatie over het planten van de boom en het water geven vind in in de plantinstructie (pdf, 144 kB).

meer doen?

Geen ruimte voor een boom maar wil je wel bijdragen aan natuur en klimaat? Denk dan eens aan het aanleggen van een groen dak of het afkoppelen (het apart inzamelen van regenwater zodat dit niet meer op het vuilwaterriool wordt geloosd) van het regenwater.